ua en ru

Барак Обама засудив трансляцію відео з убивством Каддафі

Президент США Барак Обама засудив трансляцію відео з убивством колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі. Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю телеканалу NBC, передає Reuters.
"Це не те, чому ми повинні радіти", - зазначив американський Президент. "Я вважаю, що потрібно з повагою ставитися до смерті людини, навіть якщо він зробив багато жахливих речей", - додав він.
Обама також нагадав телеглядачам, що США не стали публікувати фотографії вбитого лідера терористичного угрупування "Аль-Кайєда" Усами бен Ладена, який був ліквідований в травні ц.р.
У той же час глава держави зазначив, що смерть Каддафі послужить прикладом диктаторам інших країн. За його словами, правителі цих держав повинні зрозуміти, що "люди жадають бути вільними".
Нагадаємо, Каддафі був убитий 20 жовтня. Спочатку бійцям Перехідної національної ради вдалося взяти його в полон, але пізніше він був убитий. На розміщеному в мережі відео відображено, як закривавленого полковника захоплюють і ведуть бійці сил ПНР, один з яких б'є його по голові пістолетом.
Існує кілька версій загибелі полковника, одна з найбільш вірогідних - самосуд. Деякі країни і правозахисні організації вже зажадали провести розслідування даного інциденту. Після смерті, у порушення традицій ісламу, убитого не поховали, а виставили на загальний огляд.