ua en ru

Банки з іноземним капіталом в Україні займають весь Топ-10 рейтингу надійності, - "Експерт-Рейтинг".

Рейтингове агентство "Експерт-Рейтинг" оприлюднила рейтинг надійності українських банків, передає кореспондент РБК-Україна. До рейтингу, з власної методології "Експерт-Рейтингу" увійшли 79 фінустанов. Як випливає з рейтингу, найнадійнішими експерти вважають банки з іноземним капіталом, саме такі банки складають першу десятку рейтингової таблиці. Топ-10 рейтингу виглядає так: "Каліон Банк Україна", "Сітібанк (Україна)", "ІНГ Банк Україна", "Укрсиббанк", "УніКредит Банк", "Альфа-Банк", "Укрсоцбанк", "ВТБ Банк"», "VAB Банк", "Дочірній банк Ощадбанку Росії". Відзначимо, що два найбільші державні банки - "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" зайняли в рейтингу 11 і 13 місця відповідно.
У той же час, з рейтингу, в порівнянні з 2009 роком, був виключений "Сведбанк". "Ми були змушені виключити ("Сведбанк") з рейтингу надійності 2010 р. з тієї причини, що на 1 січня 2010 р. Банк показав негативний власний капітал у розмірі 1,8 млрд грн. ... Шведський Swedbank, запізнився з поповненням власного капіталу своєї дочірньої структури в Україні, що створює небезпечний прецедент, при якому може похитнутися довіра населення до банків за участю іноземного капіталу», - сказано в повідомленні РА "Експерт-Рейтинг".
Нагадаємо, агентство "Експерт-Рейтинг" публікує свій рейтинг на регулярній основі, починаючи з березня 2006 р. Банкам, активи яких перевищують позначку 1 млрд грн, і які не помічені в ухиленні від виконання своїх зобов'язань перед кредиторами, привласнюється кредитний рейтинг на основі публічної інформації.