ua en ru

Bank of New York Mellon придбає фінкомпанію Global Investment Servicing за 2,31 млрд дол.

Bank of New York Mellon (BоNY), один з найбільших банків в США, придбає фінансову компанію Global Investment Servicing Inc. (GIS) у компанії PNC Financial Services Group Inc. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі банку. За умовами операції, BоNY виплатить 2,31 млрд дол. готівкою за акції GIS, при цьому 1,57 млрд дол. буде виплачено за акції компанії, а решта засобів буде направлена на погашення боргів GIS перед PNC Financial Services. Для фінансування операції BоNY має намір привернути додатковий капітал в об'ємі 800 млн дол.

Завершення операції намічене на III квартал 2010 р., при цьому операція ще повинна дістати належне схвалення регуляторів. Придбання GIS дозволить BоNY збільшити об'єм активів під управлінням на 855 млрд дол. (зараз банк управляє активами на 22,3 трлн дол.).

Нагадаємо, чисті збитки Bank of New York Mellon Corp. за 2009 р. склали 1,08 млрд дол., тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 1,44 млрд дол. Загальна виручка Bank of New York Mellon за 2009 р. знизилася на 55,5% - до 4,77 млрд дол. (роком раніше - 10,71 млрд дол.). Чистий прибуток Bank of New York в IV кварталі 2009 р. виріс в 9 разів і досяг 594 млн дол., роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 66 млн дол. Загальна виручка Bank of New York Mellon за IV квартал виросла на 42,8% і склала 2,6 млрд дол. (роком раніше компанія отримала виручку у розмірі 1,82 млрд дол.).

Bank of New York Mellon Corp. був створений в липні 2007 р. в результаті злиття двох крупних фінансових структур - Bank of New York Company і Mellon Financial Corporation. В результаті операції вартістю 16,5 млрд дол. була утворена найбільша компанія по управлінню активами і наданню послуг в області цінних паперів. Акції компанії котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі під індексом BK. Штат компанії перевищує 40 тис. людей.