ua en ru

У Бангладеш стався теракт в мечеті, є жертви і постраждалі

У Бангладеш стався теракт в мечеті, є жертви і постраждалі Фото: теракт у Бангладеш

Трагедія сталася під час релігійного свята мусульман-шиїтів

У столиці Бангладеш м. Дакка в результаті вибуху в одній з мечетей у суботу вранці загинула одна людина і більше 100 отримали поранення, передає Associated Press.

Як зазначається, трагедія сталася після того, як невідомі кинули саморобні бомби в ходу мусульман-шиїтів, присвячену Дню Ашура.

За уточненою інформацією, в результаті теракту загинув 12-річний хлопчик.

Вибухи сталися біля мусульманського навчального центру Хусені Далан, де близько 25 тис. шиїтів, які є в Бангладеш релігійною меншиною, зібралися на релігійне свято.

У Бангладеш стався теракт в мечеті, є жертви і постраждалі

Фото: European Photo Agency

За відомостями AFP, в ходу було кинуто п`ять бомб. "Ми виявили дві бомби, що розірвалися. Вони схожі на вибухові пристрої, виглядають майже як гранати і оснащені батареями", - заявив представник поліції.

В даний час поліція затримала двох підозрюваних, проте не повідомляє жодних подробиць щодо можливого нападника.

Ашура - день жалоби, коли мусульмани-шиїти шанують пам'ять імама Хусейна, онука пророка Мухаммеда і сина імама Алі, який у 680 році загинув у нерівному бою під Кербелою на території сучасного Іраку. Ашура (назва походить від арабського слова "ашара", що означає "десять") припадає на 10-й день місяця мухаррам за мусульманським місячним календарем. Разом із Хусейном мученицьку смерть прийняли його брат Аббас і ще 70 воїнів.

За останніми даними, відповідальність за теракт у Бангладеш взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Крім того, у п'ятницю ввечері атака на шиїтське релігійне співтовариство сталася в Пакистані. Смертник підірвав себе під час релігійної процесії в місті Джейкобабад на північному заході провінції Сінд, в результаті вибуху загинули 16 людей, 40 отримали поранення.

Нагадаємо, раніше ІДІЛ взяв на себе відповідальність за вибух у мечеті в Саудівській Аравії.