ua en ru

Балух припинив голодування

Балух припинив голодування Фото: Володимир Балух (facebook.com/petroporoshenko)

Балух вимагав повернути псалтир, дати йому теплий одяг і викликати консула України

Уповноважена з прав людини в Тверській області Російської Федерації Надія Єгорова заявила, що український політв'язень Володимир Балух припинив голодування. Про це в Twitter повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

За її словами, Балух припинив голодування після того, як росіяни виконали його вимогу і допустили українського консула.

Балух припинив голодування

Відзначимо, спочатку про припинення голодування повідомила російська правозахисниця Вікторія Івлєва. За її словами, Балух вимагав повернути псалтир, дати йому теплий одяг і викликати консула України.

"Всі причини, через які Балух голодував, відпали - псалтир і теплий одяг були віддані кілька днів тому, а консул України відвідав Володю сьогодні", - повідомила Івлєва.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що український політв'язень Володимир Балух вдруге оголосив голодування. У своєму листі він пояснив це рішення тим, що його безпідставно два місяці тримали в штрафному ізоляторі, а також не пустили до нього українського консула.

Крім того, уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що повторна голодування небезпечна для життя політв'язня.

Раніше Володимир Балух заявляв, що вважає обмін "єдиним шансом вийти живим" з російської колонії.