ua en ru

В Балтіморі шістьом поліцейським висунуть звинувачення у вбивстві афроамериканця

В Балтіморі шістьом поліцейським висунуть звинувачення у вбивстві афроамериканця Фото: заворушення в Балтіморі

Раніше всі шестеро співробітників були відсторонені від служби

Загибель афроамериканця Фредді Грея в Балтіморі (США) після затримання поліцією була визнана вбивством. Про це заявила прокурор штату Меріленд в Балтіморі Мерилін Мосбі, передає Associated Press.

За словами Мосбі, п'ятьом поліцейським, які брали участь у затриманні Грея, будуть пред'явлені звинувачення в ненавмисному вбивстві, нападі і незаконний арешт.

Шостого поліцейського - водія мікроавтобуса, в якому знаходився Грей після арешту, - звинуватять у тяжкому вбивстві другого ступеня.

Раніше всі шестеро співробітників поліції були відсторонені від служби.

Зазначимо, поліцейські заарештували Грея за підозрою у кримінальній діяльності. За їх словами, чоловік спробував втекти від них, проте був схоплений і поміщений в мікроавтобус. При цьому, як стверджують співробітники правопорядку, у той момент він перебував у нормальному стані. Однак, коли машина приїхала в ділянку і поліцейські відкрили двері, виявилося, що Грей отримав перелом хребта.

Грея відвезли в лікарню. Він впав у кому і пережив клінічну смерть. Лікарі намагалися врятувати йому життя і провели операцію, однак 19 квітня Грей помер. За його загибеллю послідували масові заворушення в Балтіморі та інших містах США.