ua en ru

Б.Тарасюк: Фракція НУ-НС не приймала рішення про висування свого представника на посаду нового прем’єра.

Фракція НУ-НС не приймала рішення про висування свого представника на посаду нового прем'єр-міністра України. Про це на брифінгу заявив заступник голови фракції НУ-НС Борис Тарасюк, передає кореспондент РБК-Україна.
Б.Тарасюк назвав відповідну заяву голови фракції НУ-НС Миколи Мартиненка "особистою позицією окремого депутата". Він також зазначив, що фракція НУ-НС не могла прийняти такого рішення у зв'язку з тим, що під час засідання кворуму не було. "Я стверджую, що більшості навколо однієї кандидатури немає. Є окремі групи, які підтримують тих чи інших кандидатур... хочу нагадати, що згідно з коаліційною угодою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра може висувати та парламентська фракція, яка входить в коаліцію і має більшість голосів. Це чітко прописано в коаліційній угоді", - підкреслив Б.Тарасюк.
В свою чергу нардеп від НУ-НС Роман Зварич наголосив, що в ході засідання фракції брали участь "приблизно 33 народні депутати". "Якби навіть всі члени фракції були присутні, то все одно це рішення суперечило б коаліційній угоді", - нагадав Р.Зварич.
Він також наголосив, що у фракції на даний момент немає 37 голосів за утворення коаліції з ПР, як і немає необхідної кількості голосів для виходу з діючої коаліції.
Водночас нардеп зазначив, що на даний момент у фракції НУ-НС є 23 підписи членів коаліції. Він висловив сподівання, що в найближчий час інші представники фракції поставлять свої підписи. "Я думаю, що остаточна кількість підписів буде, я би сказав, на межі (37 підписів)", - додав Р.Зварич.