ua en ru

Б.Колесніков: Відставання в будівництві терміналу D аеропорту "Бориспіль" становить 3 місяці.

Відставання від графіку в будівництві терміналу D аеропорту "Бориспіль" становить 3 місяці. Про це сьогодні повідомив віце-прем'єр-міністр з Євро-2012 Борис Колесніков під час перевірки стану підготовки аеропорту "Бориспіль" до Євро-2012, передає кореспондент РБК-Україна.
Б.Колесніков зазначив, що термінал має бути зданий, а роботи на терміналі повинні бути завершені до осені 2011 р., проте, вже зараз, працюючи на будівництві терміналу 1 рік і 3 місяці, відставання складає 3 місяці.
"Потрібно зараз розбиратися з підрядними роботами з тим, щоб наздогнати терміни за літній період часу. У четвер (25 березня) на Кабінеті міністрів ми підведемо підсумки по тому, що взагалі потрібно аеропорту" Бориспіль ", - заявив Б.Колесніков.
Він також відзначив, що аеропорт "Бориспіль" - єдиний об'єкт з об'єктів у підготовці до Євро-2012, який самофінансуєтся: "аеропорт заробляє прибуток і має солідний грошовий потік". При цьому Б.Колесніков також позитивно відзначив роботу гендиректора аеропорту, заявивши, що "аеропорт будується завдяки ентузіазму гендиректора", і запевнив, що "грошей у бюджеті на завершення робіт в аеропорту повинно вистачити".

"Термінал F має бути введено в експлуатацію до 31 травня 2010 р., відповідно до існуючих графіків. На сьогодні роботи ведуться вчасно, монтується обладнання, паралельно проходить підготовка персоналу. По даному проекту ризики відсутні", - заявив Маркіян Лубківський.
Оскільки термінали А, В, D та F значно віддалені один від одного, необхідно дуже чітко спланувати та організувати їх сполучення задля забезпечення їх функціонування як цілісної системи.

Як повідомляє прес-служба аеропорту "Бориспіль", на сьогодні визначена замовником готовність терміналу D: 10% - будівельно-монтажні роботи, 50% - проектні роботи. Загальна вартість об'єкту - 1 млрд 660 млн 955 тис. грн.
Готовність терміналу F 65%. Загальна вартість об'єкту 413,14 млн грн. Готовність робіт по реконструкції і розширенню перону F - 55%. Загальна вартість проекту - 297,52 млн грн.
Готовність робіт по реконструкції терміналу B складає 65%. Загальна вартість проекту - 94,98 млн грн.