ua en ru

Б.Гризлов: Угода про перебування ЧФ в Криму дає великі гарантії політичної стабільності між країнами.

Угода про перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі, яку сьогодні ратифікували Верховна Рада України і Держдума РФ, дає великі гарантії політичної стабільності між країнами. Про це повідомив спікер нижньої палати парламенту Борис Гризлов після позачергового пленарного засідання Держдуми, передає РБК.

"Угода, яка була підписана 21 квітня ц.р. президентами Росії і України, ознаменувала новий етап відносин між нашими країнами. Це питання достатньо болысне, ми бачимо ситуацію у Верховній Раді України, де певні сили намагалися перешкодити навіть обговоренню цієї теми. Проте, ця угода дає великі гарантії політичної стабільності в Чорноморському регіоні. Ми розуміємо, що Україні ця угода дозволяє оптимістичніше дивитися на розвиток економіки, оскільки попереднє керівництво України довело країну до ситуації щонайповнішої кризи. Ті можливості, які Росія надає Україні у зв'язку з підписанням даної угоди, - отримання газу за нижчими цінами - це пряма дотація економіки України - будуть для наших друзів і сусідів дуже корисні", - сказав Б.Гризлов.

Він також відзначив, що між Верховною Радою і Держдумою розвиваються міжпарламентські відносини, і в травні планується засідання міжпарламентської комісії Росії і України.