ua en ru

Б.Гризлов: Угоду про Чорноморський флот в Україні і в Росії буде ратифіковано одночасно (повтор).

Угоду, що продовжує перебування Чорноморського флоту на території України, буде ратифіковано Росією і Україною одночасно. Про це журналістів повідомив спікер Держдуми Борис Гризлов, передає РБК.

"Враховуючи особливу значущість питання, я тільки що переговорив з моїм колегою, головою Верховної Ради України Володимиром Літвіним. Ми домовилися, що російські і українські парламентарії прагнутимуть провести синхронну ратифікацію даної угоди. Думаю, що це може відбутися вже у вівторок, 27 квітня", - сказав Б.Гризлов.

Він припустив, що це питання буде піднято 22 квітня на засіданні Ради Думи, яка і визначить дату ратифікації угоди. Якщо палата ухвалить рішення про ратифікацію угоди наступного тижня, то для цього доведеться скликати позачергове засідання Держдуми, оскільки за графіком наступного тижня депутати повинні працювати з виборцями в регіонах, і пленарних засідань не передбачено.

"Підписання президентами Росії і України угоди, що продовжує перебування Чорноморського флоту на території України, - подія, яка, безумовно, має величезне значення для забезпечення стратегічної безпеки і стабільності не тільки в чорноморському регіоні, але і у всій Європі", - вважає Б.Гризлов.