ua en ru

Б.Данилишин: Квоти на поставку українських труб до РФ у 2010 р., скоріше за все, збережуться на рівні 2009 р.

Квоти на поставку українських труб до Росії у 2010 р., скоріше за все, збережуться на рівні 2009 р. Такі сподівання висловив журналістам міністр економіки України Богдан Данилишин, передає кореспондент РБК-Україна. «Вчора від'їхала (до Москви) наша делегація, яка веде переговори щодо розширення поставок українських труб на територію Російської Федерації. Ми думаємо, шо квоти, які мала Україна, продовжаться на 2010 р.» - сказав Б.Данилишин.

Міністр також зазначив, що питання квот і обмежень імпорту українських труб до РФ може бути вирішено вже сьогодні-завтра. «Сьогодні у мене буде після обіду телефонна розмова з міністром економіки Росії. Звичайно, переговори не прості, але хочу сказати, є окремі позиції російських асоціацій виробників трубної продукції, але російські виробники зацікавлені в поставках української продукції на російський ринок. Там є свої лобісти, які мають певний вплив. Переговори ведуться, і думаю, будуть досягнуті позитивні результати вже найближчими днями. Делегація завтра повертається в Україну», - сказав він.

Міністр також зазначив, що Україна готова скорочувати антидемпінгові обмеження на ввезення російської продукції, однак лише у відповідь на аналогічні дії з боку Москви: «Ми значно лібералізуємо режим торговельного співробітництва з РФ по окремих видах продукції, зокрема це стосується продукції важкої промисловості. Ми уже взяли на себе зобов'язання полегшити той режим спеціальних і антидемпінгових розслідувань по відношенню до російської продукції, які приймала Україна при аналогічному зменшенні відповідного режиму по відношенню до української продукції, який у свій час приймала Росія. Є проблеми з постачанням на територію РФ наших труб».