ua en ru

"Азовець" Краснов заявив про припинення голодування

"Азовець" Краснов заявив про припинення голодування Фото: керівник громадської організації "Громадянський корпус Азов-Крим" Станіслав Краснов голодував 28 днів

Зараз стан голови громадської організації "Громадянський корпус Азов-Крим" стабільний

Керівник громадської організації "Громадянський корпус Азов-Крим" Станіслав Краснов, який перебуває під вартою, заявив про припинення голодування. Про це йдеться в повідомленні Комітету звільнення Станіслава Краснова в Facebook.

"Сьогодні, 10.05.2016 р., я припиняю голодування, на 28-й день, після того, як я оголосив його. Роблю це, враховуючи заклик, який отримав від Героя України Степана Ільковича Хмари і народних депутатів Ігоря Мосійчука та Андрія Лозового", - повідомив він.


Крім цього, на рішення "азовца" вплинула, за його словами, загроза «застосування до мене запобіжного каральної психіатрії, коли голодувати у мене не вийде фізично".

Станіслав Краснов повідомив, що морально відчуває себе добре, і голодувати було не так важко, як він думав.

В кінці квітня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 24 червня термін утримання під вартою голови громадянського корпусу (ЦК) "Азов-Крим" Станіслава Краснова. Активісту і його подрузі Оксані Шелест оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 ("Незаконне поводження зі зброєю") Кримінального кодексу України. Краснова, зокрема, звинувачували в плануванні вбивства одного з активістів на админгранице з Кримом у Херсонській області. Крім того, він нібито готував теракт і співпрацював з російською стороною.

Шелест обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а Краснова помістили під цілодобовий домашній арешт з носінням браслета до 24 квітня. Місяцем раніше Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід Краснова на два місяці утримання під вартою.

Нагадаємо, Краснов оголосив голодування у відповідь на відмову апеляційного суду випустити його із СІЗО.