ua en ru

Азербайджан заявив про загибель 14 мирних жителів через обстріли

Азербайджан заявив про загибель 14 мирних жителів через обстріли Фото: конфлікт у Нагірному Карабасі (twitter.com lentaruofficial)

Кількість мирних жителів, які загинули внаслідок артилерійських обстрілів в азербайджанських населених районах, зросла до 14. Ще 46 отримали поранення різної тяжкості.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури Азербайджану.

Як повідомляється, у результаті інтенсивних обстрілів з вірменської сторони, були пошкоджені 116 будинків, а також 26 цивільних об'єктів. Наразі Генеральна прокуратура Азербайджанської Республіки вживає всіх необхідних заходів для забезпечення переслідування та покарання винних в обстрілах мирного населення.

Нагадаємо, військові дії між Вірменією і Азербайджаном поновилися вранці 27 вересня. Конфлікт відбувається у зв'язку зі створенням у 1991 році Нагірно-Карабахської республіки. Азербайджан не визнає незалежності Нагірного Карабаху і вважає, що ця територія була окупована Вірменією.

Нагадаємо, Туреччина може надати військову підтримку Азербайджану, якщо він направить відповідний запит.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що конфлікт в Нагірному Карабаху не можна врегулювати без Росії.