ua en ru

Азаров: Розслідуванням фактів зникнення коштів на будівництво "Дитячої лікарні майбутнього" ​​повинні зайнятися відповідні органи

Розслідуванням фактів зникнення благодійних коштів на будівництво "Дитячої лікарні майбутнього" мають зайнятися відповідні органи. Про це сьогодні на ознайомленні з процесом будівництва лікувально-діагностичного комплексу лікарні "Охматдит" повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Буде звичайно проведене розслідування і хто має цим займатися, нехай цим займеться. Для нас найголовніше завдання будувати, покращувати і модернізувати... Тому ті хто має займатися цим, вони будуть цим займатися", - сказав Азаров.

Раніше повідомлялося, що нардепи Верховної Ради (ВР) 11 квітня планували створити тимчасову слідчу комісію (ТСК) ВР з питань розслідування фактів зникнення благодійних коштів на будівництво дитячої лікарні майбутнього і інших порушень Конституції і законів Президентом України Віктором Ющенком, однак така ТСК так і не була створена.

Нагадаємо, фонд "Україна 3000" на чолі з дружиною екс-Президента України Віктора Ющенка Катериною здійснював збір коштів і фінансування будівництва "Дитячої лікарні майбутнього". Створення цієї лікарні передбачено постановою Кабінету міністрів від 25 травня 2006 р. Відзначимо, в 2008 р. на рахунках "Дитячої лікарні майбутнього" ​​було 262 млн грн зібраних коштів.