ua en ru

Азаров закликав не робити трагедії з вильоту української збірної з Євро-2012

Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликав не робити трагедії з програшу української футбольної збірної на чемпіонаті Євро-2012. Про це він заявив у ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора українська збірна завершила участь в Чемпіонаті Європи. Наші хлопці боролися самовіддано. До останньої хвилини намагалися вирвати перемогу. Я впевнений, що збірна України здатна перемагати сильних суперників. Але спорт є спорт. У ньому, як і в житті, є все: і везіння, і випадковості, і помилки, і несправедливість. З цього не слід робити трагедію", - сказав прем'єр.

Він відзначив, що головна перемога України, як це сказав і президент УЄФА Мішель Платіні, вже відбулася.

"Ми продемонстрували всьому світу, що здатні вирішувати найскладніші завдання, в короткий термін кардинально усучаснювати інфраструктуру і тому подібне Наша країна перемогла скептиків і недругів, які бажають провалу великому святу спорту в Україні", - додав Азаров.

Він підкреслив, що необхідно відновлювати по всій країні інфраструктуру спорту, піклуватися про дитячий футбол, вирощувати власних гравців, які подарують країні радість перемоги.

"Тим часом нинішнє свято футболу в Україні продовжується і, упевнений, подарує ще багато позитивних емоцій, радість красивої і чесної гри. Наше завдання - завершити цей чемпіонат так само добре, як він почався", - резюмував Азаров.