ua en ru

Азаров доручить Мінкульту розглянути звільнення Матвієнко з посади художнього керівника балетної трупи Національної опери

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручить кваліфікованим фахівцям Міністерства культури України (Мінкультури) розглянути звільнення Дениса Матвієнка з посади художнього керівника балетної трупи Національної опери. Про це прем'єр-міністр повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я не є фахівцем в області балету, і мені важко судити, наскільки правильне рішення прийняв керівник театру. Але, враховуючи суспільний резонанс такого рішення, я обов'язково доручу кваліфікованим фахівцям Міністерства культури, а також відомим авторитетним фахівцям в цій області розглянути цю петицію і підготувати мені кваліфікований висновок, за результатами якого можна буде зробити висновки. Я про це обов'язково всім повідомлю", - повідомив Азаров.

Нагадаємо, 9 квітня 2013 р. заслужений артист України Денис Матвієнко повідомив, що його змістили з посади художнього керівника балетної трупи Національної опери. Обов'язки худрука він виконував з 15 листопада 2011 р. У Національній опері в свою чергу заявили, що Матвієнко ніколи не займав пост художнього керівника, а був зарахований на посаду артиста балету відповідно до раніше поданої ним заяви.

Читайте також: Дениса Матвієнка змістили з посади художнього керівника балетної трупи Національної опери