ua en ru

Азаров доручив МОЗ провести ревізію готовності до епідемії грипу

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров'я провести ревізію готовності до епідемії грипу з країн Євросоюзу. Відповідне доручення Азаров дав на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Медики попереджають, що на нашу державу насувається епідемія грипу. Захворювання зафіксовані в сусідніх Чехії, Польщі ... Питання в тому, щоб країна стовідсотково була до неї готова", - сказав міністр.

Він також додав, що сьогодні є час проконтролювати готовність медичних закладів до протидії епідемії грипу та виправити недоліки там, де вони ще залишилися: "Тому доручаю Міністерству охорони здоров'я терміново здійснити перевірку поліклінік, лікарень та аптечних мереж щодо наявності відповідних лікарських засобів. Дуже важливо, щоб зараз Державна служба з контролю за якістю лікарських засобів жорстко контролювала належну якість і сприяла забезпеченню аптек достатньою кількістю вітчизняних противірусних, жарознижуючих і знеболюючих ліків ... Я переконаний, що в цілому ми створили всі необхідні умови для того, щоб організовано впоратися з епідемією, яка насувається", - сказав прем'єр-міністр.

Читайте також: В Україні найбільш активними в січні-лютому стануть віруси "Вікторія" та "Вісконсен", - експерти