ua en ru

Азаров доручив місцевій владі забезпечити виділення земель для будівництва доступного житла в малих містах і селах

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив місцевій владі забезпечити виділення земельних ділянок, обладнаних інженерними мережами та комунікаціями, в маленьких містах і селищах, щоб наступного року будувати на них доступне житло за здешевленими технологіями. Про це прем'єр-міністр України заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ставимо завдання, щоб програма будівництва доступного житла за передовими, здешевленими технологіями уже наступного року широко пішла у райцентри, середні і малі містечка, селища. А тому в першу чергу місцеві органи влади повинні подбати, щоб під таке масове будівництво були виділені ділянки, повинні подбати про інженерні мережі і комунікації", - сказав прем'єр.

Також Азаров повідомив, що програма забезпечення громадян доступним житлом набирає обертів і до участі у ній визначено майже 15,5 тис. квартир. "Загалом по Україні біля 15 тис. громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити. Але, по-перше, все це житло знаходиться, як правило, в обласних центрах, по-друге, з огляду на довжину квартирної черги, будувати треба у рази більше", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, за даними експертів, близько 42% українських сімей проживають на площі, яка менше нормативу.

Читайте також: Малоймовірно, що на реалізацію житлових програм в бюджеті буде передбачено 8 млрд грн, - Лисов