ua en ru

Азаров підкреслює персональну відповідальність голів місцевих адміністрацій за прибирання вулиць

Прем'єр-міністр України Микола Азаров провів нараду щодо підтримання належного стану автошляхів та міських комунікацій в зимовий період. Як повідомляє прес-служба уряду, Азаров поставив завдання, щоб, незважаючи на всі об'єктивні складнощі, дороги містилися в належному стані.

Віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу доручено координувати роботу щодо забезпечення безперебійної роботи дорожніх і комунальних служб, а також у разі необхідності залучати до боротьби зі стихією інші служби і ресурси. В першу чергу необхідно негайно поповнити запаси солі, піску, пально-мастильних та інших необхідних матеріалів у кожній області, в кожному районі.

Міністерству фінансів доручено в першу чергу фінансувати виконання робіт та придбання необхідних матеріалів.
Міністерству оборони, Державній службі з надзвичайних ситуацій доручено підготувати техніку та особовий склад до можливої ​​мобілізації сил на участь у розчищенні автодоріг, допомоги учасникам дорожнього руху.

Окремо прем'єр-міністр підкреслив персональну відповідальність голів місцевих адміністрацій за те, щоб вулиці міст і селищ були безпечними для людей. "Навіть така екстремальна ожеледиця - це, як кажуть, не кінець світу. Люди не повинні травмуватися на" ковзанках "- в першу чергу треба цим займатися", - підкреслив Азаров.

Читайте також: Уряд вже витратив на ліквідацію наслідків негоди понад 600 млн грн, - Азаров