ua en ru

В Австралії визнали загибель пасажирів MH17 масовим вбивством

В Австралії визнали загибель пасажирів MH17 масовим вбивством Фото: місце аварії малазійського Boeing на Донбасі

На борту малайзійського лайнера перебувало 38 громадян Австралії

Коронер австралійського штату Новий Південний Уельс Майкл Барнс визнав, що загибель людей в авіакатастрофі малазійського Boeing на Донбасі була частиною "грубого масового вбивства". Про це повідомляє Sky News Australia.

За словами Барнса, всі смерті були результатом травми, отриманої в результаті розпаду літака на великій висоті, що стався із-за детонації боєголовки".

"Смертельні травми були нанесені все ще не ідентифікованим людиною або не ідентифікованими людьми, які навмисне запустили ракету з боєголовкою в лайнер", — підкреслив коронер.


"Коронери не розслідують кримінальну провину, але було б безглуздою софістикою не визнати, що ці смерті були частиною грубого масового вбивства", — зазначив він.

Барнс пояснив, що "деякі [сім'ї жертв катастрофи] не мають наміру притягати винних до відповідальності, вбачаючи в них маленьких гравців у великій смертельній грі" (цитата з The Australian). Інші, додав він, "зі зрозумілих причин бажають справедливості та гідного покарання для винних".

Всього в авіакатастрофі загинули 38 австралійців, в той час як висновок коронера стосується шести.

Як відзначає видання, в деяких країнах з англосаксонським правом коронер — посадова особа, в обов'язки якого входить з'ясування причини смерті, що сталася при нез'ясованих обставинах.

Нагадаємо, на початку травня експерт проекту розслідувань Bellingcat встановили серійний номер установки "Бук", з якої в 2014 році на Донбасі збили малайзійський Boeing (MH17) та її належність військам Російської Федерації