ua en ru

Авіація Міноборони здійснила прольоти над українськими містами в рамках перевірки ППО

Авіація Повітряних Сил Збройних Сил України сьогодні, 5 серпня, здійснила прольоти над містами України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Прольоти ланок у складі чотирьох винищувачів та пар бойових винищувачів МіГ-29 та Су-27, штурмовиків Су-25 над більш ніж 30 містами України відбувалися в рамках відпрацювання планових заходів бойового чергування та з метою перевірки системи протиповітряної оборони (ППО) держави.

"Завдання, які ставилися в рамках цього тренування перед авіацією Повітряних Сил, зенітними ракетними та радіо-технічними підрозділами - виконані", - наголосив міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Тренування проходило у відповідності до вимог правил авіаційної безпеки. Під час свята було зроблено 30 літако-вильотів, літаки здійснили прольоти над містами без виконання фігур складного та вищого пілотажу.

Під час перельотів між містами, у дозволених заходами безпеки повітряних зонах, екіпажі бойових літаків відпрацювали елементи повітряної розвідки та повітряного бою, удосконалили навички виконання завдань з прикриття повітряного простору держави.

По завершенню тренування усі літаки повернулися на аеродроми базування.

Нагадаємо, в Повітряних Силах Збройних сил України з початку 2012 р. проведено більше 130 льотних змін із загальним нальотом близько 4,8 тис. год.