ua en ru

Авіакатастрофа в Ростові: експерти назвали нову причину трагедії

Авіакатастрофа в Ростові: експерти назвали нову причину трагедії Фото: експерти назвали нову причину авіакатастрофи в Ростові

Катастрофа могла статися через те, що у результаті різкого перепаду температур замерз штурвал

Літак Boeing авіакомпанії FlyDubai впав на злітно-посадкову смугу в Ростові-на-Дону (РФ) через те, що у нього заклинило кермо висоти, швидше за все, він замерз через різкий перепад температур. Про це повідомляє "Российская газета" з посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування.

"Перед тим як піти на посадку авіалайнер пішов на висоту в один кілометр (940 метрів) і потім почав різко знижуватися. І коли висота стала 270-300 метрів, він несподівано почав падати на смугу. При цьому градус його зниження був 45-50 градусів, а швидкість - 325 кілометрів на годину. Він практично "клюнув носом". При цьому, судячи з записів переговорів диспетчерів і пілотів, в цей час екіпаж намагався виправити ситуацію, і в ефірі була тиша", - йдеться в повідомленні.

На думку джерела, пілоти намагалися витягнути літак, але їм не вистачило часу і сил, щоб зрушити кермо на себе. Штурвал міг просто замерзнути через різкий перепад температур.

Нагадаємо, слідчі відтворили попередню картину падіння Boeing 737 в аеропорту Ростова-на-Дону, однак розуміння причин того, що сталося у експертів поки що немає.