ua en ru

Авдіївський коксохім відновлює місто

У минулому році Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) відновив 69 постраждалих від обстрілів багатоквартирних будинків, 15 соціальних об'єктів, 135 домовласників приватного сектора безкоштовно отримали будматеріали для ремонту свого житла, а на ці цілі Група "Метінвест" направила 18 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Метінвесту".

Крім того, Авдіївський коксохімічний завод забезпечив місто теплом. Зокрема, провів капітальний ремонт теплотраси «завод-місто», для ремонту і утеплення зовнішніх міських тепломереж передав необхідні матеріали міським комунальним службам. Забезпечив завод теплом і приміщення міської телефонної станції «Укртелекому». Підприємство повністю замінило пошкоджені системи комунікацій в підвальних приміщеннях 16-ти багатоповерхівок і в будівлі пологового відділення центральної міськлікарні. Для заміни розморожених опалювальних елементів у квартирах соціально незахищених городян завод придбав і 1500 радіаторів.

"Як тільки в Авдіївці впали перші снаряди, головний акціонер" Метінвесту Рінат Ахметов поставив перед нами завдання: допомогти місту впоратися з бідою, повернути його до життя. Ми почали роботи, не чекаючи настання миру. Впоралися з фінансовими труднощами, браком підрядників, проблемою доставки в місто матеріалів. Але головне - з відчуттям власного безсилля. Сьогодні в авдіївських школах і дитсадках знову звучить дитячий сміх, тисячі жителів повертаються в теплі квартири. Заради цього ми продовжимо працювати", - заявив генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов.