ua en ru

Аваков: смерть Музичко при затриманні - очевидне НП

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков називає смерть координатора громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичко на прізвисько Сашко Білий при затриманні міліцією "очевидною надзвичайною подією".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков називає смерть координатора громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександра Музичко на прізвисько Сашко Білий при затриманні міліцією "очевидною надзвичайною подією". Про це Аваков написав у своєму Facebook.

"Те що відбулося на затриманны - очевидне НП", - написав він.

Аваков також опублікував відео, де бійці спецпідрозділу, які робили затримання Музичко, розповідають, як він отримав поранення в серце з власної зброї, а міліція стріляла не на пораження, а по ногах.

"При огляді - кульове поранення в область грудей, яке завдав він сам собі. Наші співробітники стріляли по ногах ... Бойову зброю було застосовано лише тими працівниками, у яких він (Музичко, - ред.) стріляв", - повідомляє на відео співробітник, який брав участь в затриманні.

Міліціонери також підкреслюють, що "Музичко тікав при затриманні і чинив опір, стріляючи по співробітникам міліції".

Нагадаємо, в ніч на 25 березня координатор громадського руху "Правий сектор" у Західній Україні Олександр Музичко на прізвисько Сашко Білий отримав вогнепальне поранення при затриманні міліцією.

25 березня МВС заявило, що Музичко отримав поранення в серце з власної зброї.

27 березня активісти "Правого сектора" пікетували Верховну Раду з вимогою відставки Авакова.