Аваков розповів про структуру підрозділів РФ на Донбасі

Аваков розповів про структуру підрозділів РФ на Донбасі Фото: Арсен Аваков (avakov.com)

Управління угрупованнями окупаційних військ здійснює командування Південного військового округу РФ

Управління бойовиками на окупованому Донбасі здійснює командування Південного військового округу Російської Федерації. Про це в ході Національного експертного форуму "Україна: в прагненні до рівноваги" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за словами Авакова, управління угрупованнями російських військ на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей здійснюється Оперативним командуванням, створеним на базі штабу 8-ї армії Південного військового округу РФ, який знаходиться в Новочеркаську.

До складу угруповання входять 1-й (Донецьк) та 2-й (Луганськ) корпусу, які складаються з місцевого населення, найманців і кадрових російських військових. Корпуси посилені підрозділами зі складу округів, видів, родів військ ЗС РФ, що діють на ротаційних засадах, і є першим ешелоном військ. Другий ешелон, за словами Авакова, складають підрозділи 8-ї армії РФ.

Арсен Аваков: Управління бойовиками на Донбасі здійснює Оперативне командування Південного військового округу ЗС РФ Упр...

Опубліковано МВС України 28 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше Аваков назвав чисельність російських військ на Донбасі.