ua en ru

Аваков усунув міліціонерів, які побили журналіста на посту ДАІ в Харкові

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков усунув міліціонерів, які 29 січня побили журналіста Костянтина Реуцького на посту ДАІ в Харкові, до закінчення перевірки даного інциденту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прийняв рішення про негайне відсторонення від роботи колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", які проводили огляд даного автомобіля, до закінчення перевірки", - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що перевірку правомірності дій співробітників МВС під час огляду автомобіля з номерами Луганської області, в якому перебували журналісти "Громадського ТБ", проводить управління внутрішньої безпеки УМВС в Харківській області спільно з експертами Харківської правозахисної групи. Відзначається, що блокпост "Пісочин" обладнаний камерами відеоспостереження, записи яких надані експертам.

Також міліція перевіряє інформацію за заявою журналіста Костянтина Реуцького про те, що під час огляду у нього пропала флеш-карта відеокамери.

"Контроль автотранспорту на ключових блокпостах харківської області як і раніше ведеться в цілодобовому режимі підрозділами МВС на основі батальйону спеціального призначення "Харків-1", - йдеться в повідомленні міліції.

Нагадаємо, як повідомила журналістка "Громадського ТБ" Анастасія Станко, яка стала очевидицею події, 29 січня при огляді автомобіля співробітники МВС побили луганського журналіста і правозахисника Костянтина Реуцького.

При цьому міліціонери заявили, що нічого протизаконного не робили, а провокував конфлікт сам журналіст.

Пізніше прокуратура почала досудове розслідування за фактом конфлікту між міліцією і журналістами на посту ДАІ в Харкові.