ua en ru

Аваков ініціює пом'якшення запобіжного заходу для силовика, що знущався над євромайданівцем

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ініціює пом'якшення запобіжного заходу для бійця спецпідрозділу МВС "Ягуар", прапорщика Леоніда Ломиноса, який знущався над активістом Євромайдану Михайлом Гаврилюком.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков ініціює пом'якшення запобіжного заходу для бійця спецпідрозділу МВС "Ягуар", прапорщика Леоніда Ломиноса, який знущався над активістом Євромайдану Михайлом Гаврилюком. Про це Аваков повідомив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звернемося з клопотанням до суду та Генеральної прокуратури з тим, щоб затриманого бійця підрозділу "Ягуар", який зараз знаходиться під вартою, випустили під домашній арешт", - заявив Аваков.

За його словами, таке рішення прийнято в силу ряду причин. Зокрема, Гаврилюк пробачив свого кривдника, а боєць "Ягуара" визнав свою провину і розкаявся, також у силовика вагітна дружина.

Нагадаємо, 11 березня Ломоносов був арештований судом. 23 січня в інтернеті з'явився відеоролик, де було зафіксовано, як правоохоронці знущаються над голим Гаврилюком на вулиці Грушевського.