ua en ru

В АТО загинув один військовослужбовець

В АТО загинув один військовослужбовець Фото: поранений військовий ЗСУ (facebook.com/ato.news)

Ще троє військових отримали поранення

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу бойовики чотири рази обстріляли позиції українських військових, один військовослужбовець загинув. Про це на брифінгу повідомив полковник Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України з питань АТО, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минула доба не відзначилась цілковитою тишею. Серед наших військових знов є втрати. На Луганському напрямку противник тричі порушив режим припинення вогню. Вночі під обстрілами із гранатометів та великокаліберних кулеметів опинились наші військові під Луганським та Троїцьким. Після 15 години зафіксовано обстріли в районі села Новозванівка. На Донецькому напрямку бойовики один раз обстріляли наші позиції. Після 23.30 під обстрілом опинились військові в районі Верхньоторецька. Всі обстріли визначені як прицільні", - повідомив він.

За його словами, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

"На жаль, загинув один військовослужбовець у результаті підриву на невідомому пристрої. Подія сталася на Донецькому напрямку під час завдання із перевезення майна. В одному з районів отримав поранення один військовослужбовець, ще двоє отримали поранення під час обстрілів бойовиків. Всіх поранених доставлено до військових мобільних лікарняних установ. Стан здоров'я двох військовослужбовців середньої тяжкості", - додав він.

При цьому він зазначив, що за інформацією розвідки, окупаційна влада нарощує проведення примусових мобілізаційних заходів на території Донбасу.

"Керівники так званих держпідприємств повинні відправляти до 10% своїх працівників від штатної чисельності підприємств", - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 12 березня, у зоні АТО під обстріл потрапив автобус з персоналом Донецької фільтрувальної станції.