ua en ru

Асад заперечує свою причетність до вбивств учасників антиурядових демонстрацій

Президент Сирії Башар Асад заперечує свою причетність до вбивств учасників антиурядових демонстрацій, повідомляє агентство Reuters. У своєму інтерв'ю американському телеканалу ABC Асад заявив, що не віддавав збройним силам країни наказу про придушення демонстрацій.
"Сирія не вбиває своїх громадян... Так чинять тільки в тих країнах, де у влади коштують божевільні", - заявив Асад в своєму інтерв'ю. Він також додав, що "більшість загиблих була прихильниками уряду, а не опозиції".
Сирійські активісти повідомляють, що із понад 4,5 тис. загиблих через народні хвилювання в країні на долю прихильників Асада доводиться близько чверті.
Білий дім висловив різку незгоду з точкою зору Асада. За словами представника Білого дому Джея Карні, весь світ своїми очима бачив те, що відбувається в Сирії. Як США, так і багато інших країн засуджують жахливі акти насильства, здійснені урядом Асада, і знають, що саме відбувається і хто за це відповідає.
Нагадаємо, з березня 2011 р. в Сирії продовжуються масові заворушення і збройні виступи проти уряду країни. Протестувальники вимагають відставки Президента країни Асада і проведення реформ. Влада пішла на низку поступок опозиції, проте жорстко пригнічують антиурядові виступи. За останніми даними, оприлюдненими верховним комісаром ООН з прав людини, кількість загиблих в ході масових заворушень у Сирії перевищило 4 тис. осіб.