ua en ru

Вірменія звинуватила Азербайджан у вбивстві трьох солдатів-вірмен на кордоні з Нагорним Карабахом

Вірменія звинуватила азербайджанські збройні сили у вбивстві трьох солдатів-вірмен на кордоні з Нагорним Карабахом. Про це повідомляє радіостанція "Голос Америки".

Вірменське Міністерство закордонних справ опублікувало заяву, в якій говориться, що азербайджанські снайпери за минулі два дні застрелили трьох солдатів. Офіційний Єреван підкреслює, що дії Азербайджану створюють додаткову напруженість і "заслуговують найбільш суворого осуду міжнародним співтовариством".

Офіційних коментарів з Баку не було.

Сепаратистські власті Нагорного Карабаху також повідомили про вбивство азербайджанськими снайперами трьох солдатів вірменського походження. Одна людина загинула в четвер, ще двоє - у п'ятницю.

У результаті війни, яку провели місцеві вірмени азербайджанського регіону Нагірного Карабаху за підтримки Вірменії на початку 1990-х рр., Азербайджан втратив контроль над більшою частиною регіону і ще над значною частиною своєї території поза ним. Під час конфлікту загинуло близько 30 тис. чоловік. Вірменія і Азербайджан до цих пір не вирішили цей конфлікт.