ua en ru

Заарештований мер Махачкали намагався покінчити з собою в СІЗО

Заарештований у справі про вбивство слідчого Слідчого комітету РФ мер Махачкали Саїд Аміров намагався покінчити з собою в слідчому ізоляторі. Про це сьогодні пише газета "Известия".

За даними видання, спроба суїциду сталася ввечері 11 червня. Один із наглядачів, які здійснювали обхід, побачив, що Аміров лежить на ліжку в крові. Мер Махачкали перерізав собі вени на зап'ястях і щиколотках.

З СІЗО чиновника екстрено доставили в столичну міську клінічну лікарню №20, де є охоронюване спецвідділення для підслідних. При цьому були вжиті безпрецедентні заходи безпеки.

Хірурги зашили Амірову різані рани, після чого арештанта знову відправили до слідчого ізолятора. Зараз життю мера Махачкали нічого не загрожує.

За словами лікарів, хоча рани дійсно були небезпечні для життя, складно визначити, чи планував Аміров дійсно покінчитиз життям або це було демонстративним протестом, які зазвичай використовують ув'язнені, коли наносять собі поверхневі порізи, щоб привернути увагу.

Джерела видання у ФСВП вважають, що вчинок мера Махачкали, швидше за все, був наслідком його депресивного стану. У СІЗО Аміров був у пригніченому стані, говорив тихо, був трохи відсторонений від усього і стверджував, що "не хоче жити".

Раніше адвокат Амірова Алмаз Казієв розповів про те, що його підзахисний важко переносить умови арешту: його камера занадто маленька і не призначена для людини на інвалідному візку. За словами адвоката, Аміров вже кілька разів падав, намагаючись самостійно дотягнутися до раковини.

Нагадаємо, що Амірова було затримано 1 червня внаслідок масштабної операції московських спецслужб, після чого його етапували до Москви. Проти глави дагестанської столиці порушено справу за ч.3 ст.33 КК РФ (організація посягання на життя особи, яка здійснює попереднє розслідування).

За версією слідства, Аміров був замовником вбивства в 2011 р. в.о. начальника слідчого відділу по Радянському району Махачкали Арсена Гаджибєкова. Меру Махачкали нібито не сподобалося, що слідчий провів обшуки в адміністрації Радянського району Махачкали, не спитавши у нього дозволу.

Читайте також: Мера Махачкали затримали за підозрою в організації вбивства слідчого