ua en ru

АПУ просить парламент і Кабмін тимчасово призупинити дію норми про кримінальну відповідальність керівництва за невиплату зарплат.

Всеукраїнська громадська організація (ВГО) "Аграрна палата України" (АПУ) звернулася до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України з пропозицією законодавчого врегулювання питання тимчасового призупинення дії норм Кримінального кодексу України щодо відповідальності керівників суб'єктів господарювання за несвоєчасну виплату заробітної плати, передбаченої ст. 175 Кримінального кодексу України, на час дії соціально-економічної та фінансової кризи в країні, що законодавчо зафіксована в законі "Про державний бюджет на 2009 рік". Відповідне звернення за підписом президента ВГО АПУ Дмитра Березовського розповсюдила сьогодні прес-служба АПУ.

Внесення цієї пропозиції обумовлено тим, що "правоохоронні органи України часто недобросовісно користуються нормами законодавства України щодо відповідальності керівників суб'єктів господарювання за несвоєчасну виплату заробітної плати", йдеться у повідомленні АПУ. "Найбільше занепокоєння викликають факти застосування правоохоронними органами запобіжного заходу у формі взяття під варту керівників підприємств, яким пред'явлено обвинувачення щодо несвоєчасної сплати заробітної плати", - сказано в повідомленні АПУ.

В Аграрній палаті вважають, що зазначені явища та каральна політика влади щодо подолання заборгованості з заробітної плати лише поглиблюють кризові процеси.