ua en ru

Apple представила нову ОС для стаціонарних і мобільних пристроїв

Американська корпорація Apple представила нову операційну систему для мобільних і стаціонарних пристроїв і оновлене покоління Mac Pro.

Нове програмне забезпечення для стаціонарних пристроїв отримало назву Maverick (блукач, індивідуаліст), відзначається в онлайн-трансляції, організованою прес-службою компанії. Одночасно було презентовано нову ОС для мобільних пристроїв - iOS 7.

Система Maverick прийшла на зміну колишньої Lion (Лев). Нове ПЗ спростить роботу з декількома моніторами і документами.
"Мобільна" операційна система iOS 7 тепер може реагувати на нахили апарату (раніше подібна функція була реалізована одним з конкурентів - Samsung). Зміни були внесені і в ядро ​​програмного забезпечення - воно саме стало відстежувати частоту використання додатків, що дозволяє прискорити роботу пристрою. Програма голосового управління Siri "навчилася" говорити різними голосами.

Новий флагман Apple - стаціонарний комп'ютер Mac Pro - буде збиратися в Сполучених Штатах. Оновлена ​​модель отримала корпус циліндричної форми. Виробник обіцяє багаторазове збільшення обчислювальних потужностей комп'ютера. Продажі нової лінійки повинні початися восени ц.р.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Організація продає частину своєї продукції через свою власну мережу магазинів, які розташовані в США, Канаді, Великобританії, Японії та інших країнах. На компанію працюють близько 60,4 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м.Купертіно (штат Каліфорнія). Чистий прибуток Apple в I півріччі 2012-2013 фінансового року, що завершився 30 березня ц.р., скоротився на 8,3% і досягла 22,62 млрд дол. в порівнянні з 24,69 млрд дол. в 2012 р.

Читайте також: Apple представила iOS 7