ua en ru

Apple почала переговори з Foursquare з приводу інтеграції сервісу в картографічний додаток

За неофіційними даними, корпорація Apple знаходиться в процесі переговорів з Foursquare Labs з приводу інтеграції сервісу в свій картографічний додаток, повідомляє телеканал "Росія 24".

Переговори, в яких бере участь віце-президент Apple Едді Кью, відповідальний за карти і геолокацію, почалися кілька тижнів тому. На даний момент Apple намагається поліпшити власний картографічний додаток і шукає способи співпраці з компаніями, які займаються збором такого роду інформації.

У жовтні Apple заявила про відставку голови з розробки iOS Скотта Форсталла, який також відповідав за створення картографічного сервісу Apple. За даними газети The Wall Street Journal, Форсталл відмовився підписати відкритий лист з вибаченнями, адресований користувачам, що могло спровокувати його звільнення. У підсумку цей лист було опубліковано за підписом гендиректора Тіма Кука.

В кінці листопада Apple звільнила керівника служби розробки картографічного сервісу Річарда Вільямсона. Також стало відомо, що в даний час старший віце-президент Apple Едді Кью консультується з експертами в області картографічних технологій, щоб виправити помилки і недоробки карт Apple.

Проект Foursquare - це соціальна мережа, яка пропонує можливості реєстрації користувачів в конкретних місцях на карті. Сьогодні в ній бере участь близько 20 млн осіб, кожна з яких прагне стати чемпіоном в "чек-іну".

Читайте також: Apple надала доступ користувачам iPhone до карт Google