ua en ru

Апеляційний адмінсуд Києва поновив А.Писаренка на посаді члена ЦВК, - А.Портнов.

Апеляційний адміністративний суд Києва у повному обсязі задовольнив вимоги щодо поновлення на посаді члена Центральної виборчої комісії Анатолія Писаренка. Про це повідомив заступник керівника центрального виборчого штабу кандидата у Президенти Юлії Тимошенко Андрій Портнов, повідомляє прес-служба БЮТ.

Він зазначив, що А.Писаренко був незаконно позбавлений можливості приймати участь у засіданнях ЦВК за попереднім рішенням Апеляційного адміністративного суду.

А.Портнов підкреслив, що згідно кодексу адміністративного судочинства, рішення, які постановляються напередодні виборів після 00:00, не підлягають оскарженню. «Тому з 17 січня член Центральної виборчої комісії А.Писаренко повинен приймати участь у всіх засіданнях Центральної виборчої комісії», - сказав А.Портнов.

Нагадаємо, раніше нардеп від Партії регіонів Владислав Лук'янов звернувся до суду щодо легітимності ЦВК. Він звертав увагу на досягнення А.Писаренком граничного віку перебування на держслужбі - 2 березня 2009 р. йому виповнилося 65 років, що відповідно до закону про ЦВК є підставою для дострокового припинення повноважень.