ua en ru

Апеляційний суд Києва відмовив захисту Тимошенко у відновленні судового слідства

Апеляційний суд м. Києва відмовив захисту екс-прем'єр-міністра України, лідера партії Батьківщина Юлії Тимошенко у відновленні судового слідства в повному обсязі. Про це оголосила суддя Олена Сітайло, передає кореспондент РБК-Україна.
Таким чином, суд не задовольнив відповідне клопотання адвоката Олександра Плахотнюка.
"Суд ухвалив відмовити в задоволенні клопотання адвоката Олександра Плахотнюка", - заявила Сітайло.
Суд послався на відсутність на те підстав.
Разом з тим, суд відмовив захисту Тимошенко у виклику і допиті в судове засідання свідків, а також витребування документів. Крім того, суд відмовив захисту колишнього прем'єр-міністра в очній ставці екс-голови НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини і екс-Президента України Віктора Ющенка.
Серед інших, захист Тимошенко просив викликати як свідків колишнього представника НАК "Нафтогаз України" в суді Ігоря Костя, представників уряду Тимошенко - екс-віце-прем'єр -міністра Григорія Немирю, колишніх в.о . міністра фінансів Ігоря Уманського, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, віце-прем'єр-міністра Івана Васюника, міністра праці і соціальної політики Людмилу Денисову.
Нагадаємо, сьогодні в Апеляційному суді м. Києва проходить судове засідання, де проходить розгляд по суті апеляції екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на рішення Печерського районного суду Києва по "газових угодах", підписаних у 2009 р.