ua en ru

Антитерористична поліція Британії підключилася до розслідування отруєння шпигуна РФ

Антитерористична поліція Британії підключилася до розслідування отруєння шпигуна РФ Фото: Сергій Скрипаль (iwvpa.net)

У Кремлі відреагували на інциндент

Британська антитерористична поліція допомагає розслідування передбачуваного отруєння колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля. Про це пише The Independent.

"Це дуже незвичайний випадок, і критично важливо якомога швидше підійти до того, що викликало ці хвороби", - сказав Марк Роулі, головний контртеррористический офіцер Британії.

Він зазначив, що зараз поліція займається відбором зразків для експертизи, яка дозволить визначити тип отрути.

"При необхідності ми проведемо розслідування в антитерористичній мережі. Ми робимо все, що ви очікуєте від нас, ми говоримо зі свідками, ми приймаємо судові зразки на місці події, робимо токсикологічну роботу, і це допоможе нам отримати відповідь. На цьому етапі я більше нічого не можу говорити", - сказав Роулі.

Він також прокоментував аналогії, які проводяться між отруєнням Скрипаля і його колеги Олександра Литвиненка.

"Ми повинні пам'ятати: російські вигнанці не безсмертні, вони всі вмирають, і може існувати тенденція до теорій змови, але також ми повинні бути уважні до факту державних загроз, перш ніж посилатися на вбивство Олександра Литвиненка", - заявив офіцер поліції.

У свою чергу, у Кремлі відреагували на інцидент, заявивши, що не мають жодної інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

"Ви знаєте, як він опинився на заході, в результаті яких дій і рішень. Я не буду повторювати", - заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, додавши, що поки британські влади не зверталися до влади Росії за допомогою в розслідуванні.

Нагадаємо, у Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, який в 1990-х і початку 2000-х передавав Лондону дані про російських розвідників, які працюють під прикриттям в Європі.