ua en ru

Антикорупційні законопроекти створюють ілюзію легкого вирішення даного питання, - Партія регіонів

Мета нинішньої антикорупційної програми уряду - це не реальні результати, а передвиборча риторика. Про це йдеться в заяві прес-служби Партії регіонів.

У Партії регіонів вважають, що головні джерела корупції в Україні - це земельні відносини в містах (землі несільськогосподарського призначення), державні закупівлі та рекет з боку правоохоронних органів та центральних органів виконавчої влади. "Саме ці сфери мають бути реформовані з метою мінімізації можливостей негативного впливу на ситуацію в економіці та на суспільство в цілому", - йдеться в заяві партії.

У тексті заяви Партія регіонів пропонує:

- встановити прості та прозорі правила проведення земельних аукціонів відповідно до планів розвитку міст;

- передати не менше 80% державних замовлень та проведення тендерів сільським, районним та міським радам, одночасно забезпечивши громадський контроль на місцях і децентрализовав грошові потоки на користь місцевих рад.

- провести скорочення органів, що впливають на розвиток підприємництва в Україні в дозвільній регуляторної та правоохоронній сферах.

"Україні не потрібні економічні підрозділи в МВС, УБЕЗ і економічний департамент Убозу, економічні підрозділи в Генеральній прокуратурі України та Службі безпеки України. Абсолютно весь контроль у сфері економічних злочинів повинен бути в компетенції податкової адміністрації", - вважають у Партії регіонів.

У партії зазначають, що у чинного уряду немає розуміння принципів функціонування корупційних схем.

"Відсутність системності в підходах і відсутність бачення реальних шляхів боротьби з корупцією з боку уряду, який з однієї сторони підкреслює необхідність викорінення соціальної хвороби, а з іншого не може відмовитися від гиперобогащения, приводить нас до думки про те, що пакет антикорупційних законів чекає та ж доля, що і попередні кампанії", - стверджують у Партії регіонів.