ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 3 квітня 2014 р

Євро на Форексі пішов у ріст у четвер, 3 квітня, після того як отримав підтримку від Європейського центробанку (ЄЦБ).

Євро на Форексі пішов у ріст у четвер, 3 квітня, після того як отримав підтримку від Європейського центробанку (ЄЦБ). Гравці дочекалися головної події дня: європейський регулятор вирішив зберегти ключову ставку на колишньому рівні 0,25%. Рішення ЄЦБ співпало з очікуваннями більшості аналітиків ринку Форекс. Останній раз ЄЦБ змінював ставку 7 листопада 2013 р., знизивши її на 0,25 п.п. - до рекордних 0,25% до 0,5% річних. Після виходу новини євро на Форексі відскочив від позначки 1,374 дол. США до рівня 1,377 (15:00 по киевскому времени).

Фундаментальний аналіз по євро на Форексі залишається позитивним. Статдані по єврозоні знову вийшли непогані, в той час як інфляційні очікування в регіоні залишається вкрай низькі і навіть спостерігаються ризики дефляції. У той же час в США всерйоз подумують про нові заходи стимулювання економіки, що в кінцевому підсумку знову призведе до запуску друкарського верстата. На цих очікуваннях інвестори можуть повернути капітали в ризикові активи. У цілому ж поки що всі основні показники вказують на зростання євро на Форексі, відзначають аналітики. В результаті по євровалюті експерти як і раніше очікують зміцнення позицій.

Як відзначають аналітики ринку Форекс, глобальні ринки продовжують висхідний рух, орієнтуючись на очікування посилення економічної активності США і єврозони. В обох регіонах для цього є явні причини, тому ризиковані активи залишаються затребуваними. У США напередодні були опубліковані дані про зайнятості за березень від агентства ADP, які передують офіційні дані Бюро трудової статистики. Згідно з оцінкою ADP, зростання числа нових робочих місць минулого місяця склав 191 тис. при очікуваннях збільшення на 195 тис. Незважаючи на це, дані за лютий були переглянуті зі значним підвищенням (з 139 тис. до 178 тис.), тому в цілому цифри були сприйняті рынкм Форекс оптимістично. Якщо офіційна статистика буде такою ж позитивною, ризиковані активи отримають підтвердження нової торгової ідеї. Вона полягає в відіграванні хороших перспектив зростання американської економіки в поточному році після слабких двох перших місяців року, які були обумовлені погодними факторами, кажуть аналітики.