ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 29 травня 2014 р

На азіатській сесії в четвер долар США на Форекс трохи знизився відносно японської ієни.

На азіатській сесії в четвер долар США на Форекс трохи знизився відносно японської ієни. Зниження відбулося після того, як напередодні впала прибутковість держоблігацій США, і на тлі в іншому малоактивного ринку. Станом на 04:50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс торгувалася по 101,73 проти 101,83 в середу в Нью-Йорку. Ослаблення долара щодо ієни на Форекс продовжилося слідом за його зниженням у середу, після того як прибутковість 10-літніх державних облігацій США впала до мінімуму з червня 2013 року, в результаті чого різниця в дохідності між доларом і ієною скоротилася. У той же час пара євро/долар на ринку Форекс трохи виросла, до 1,3605 проти 1,3591, після втрат, понесених у середу на слабких даних по економіці єврозони, що підсилили очікування пом'якшення грошово-кредитної політики Європейського центрального банку.

Новини ринку Форекс. На азіатській сесії пара долар/ієна на Форекс торгувалася у вузькому діапазоні, але дещо знизилася (до 101,64), що відповідало слабкість фондового ринку. Станом на 04:53 за Гринвічем індекс Nikkei Stock Average знизився на 0,1% після зростання протягом п'яти днів поспіль. Ринок Форекс стримано відреагував на слова члена правління Банку Японії Саюрі Сираи про те, що центральному банку буде непросто домогтися стабільної інфляції в 2% до весни наступного року, незважаючи на ослаблення понижувальних ризиків для цін. В очікуванні наступного тижня, коли відбудеться засідання Європейського центрального банку і вийдуть дані по зайнятості в США, інвестори зосередили увагу на даних по ВВП США за 1-й квартал, які вийдуть пізніше в четвер.

Дані, що розчаровують, послаблять очікування інвесторів щодо поліпшення фундаментальних факторів економіки США, що створить загрозу послаблення схильності до ризику і викличе зниження прибутковості казначейських облігацій і котирувань на фондовому ринку США, сказав аналітик IG Securities у Токіо Дзюнъити Ісікава. "Це посилить попит на ієну на ринку Форекс", - зазначив він. У цьому випадку ключове значення буде мати відповідь на питання про те, чи впадуть долар і євро нижче ковзних середніх за 200 днів відносно ієни, які знаходяться на 101,40 і 138,25 відповідно.

"Прорив цих рівнів підтримки подасть черговий негативний сигнал ринку", - сказав Ісікава. За його словами, в цьому випадку пара долар/ієна може випробувати на міцність рівень 100,75 (мінімум цього року, якого пара досягла 4 лютого), а пара євро/ієна на Форекс може попрямувати у бік 137. Пара євро/ієна торгувалася по 138,40 після падіння до 138,21 (мінімуму з 21 травня) проти 138,42 в Нью-Йорку. Індекс долара WSJ, який відображає вартість долара США проти кошика з інших валют, знизився на 0,11%, до 73,25.