ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 27 березня 2014 р

Євро на Форексі у четвер, 27 березня, відступає і до 10:30 за київським часом досяг рівня 1,3760 дол. Валютні гравці на Форексі в цілому спокійні.

Євро на Форексі у четвер, 27 березня, відступає і до 10:30 за київським часом досяг рівня 1,3760 дол. Валютні гравці на Форексі в цілому спокійні. Напередодні долара на ринку Форекс знову вдалося відвоювати позиції єдиної валюти: пара скоректувалася на 35 пунктів і закрила сесію на рівні 1,3785 дол./євро. Схоже, інвестори стурбовані готовністю ЄЦБ піти на додаткове пом'якшення монетарної політики.

На цьому тижні був великий потік інформації, щодо валютної пари GBP/USD, з якого необхідно спробувати виділити головне. Аналітики компанії xDirect радять звернути увагу на такі зміни: обсяг роздрібної торгівлі з урахуванням витрат на паливо з Британії (четвер), кількість первинних звернень за допомогою по безробіттю у США (четвер), дані по сальдо розрахункового рахунку платіжного балансу у Великобританії (п'ятниця).

Новини ринку Форекс. Посилення побоювань було викликано коментарями представників єврорегулятора, обозначившими ймовірність відкритого протидії низької інфляції. Президент Бундесбанку Йенс Вайдманн не виключив навіть і великомасштабного викупу активів (тобто кількісного ослаблення). Незважаючи на те, що перспективи пом'якшення грошово-кредитної політики позитивні для ринку акцій, для валюти заготовлена зовсім інша доля, кажуть аналітики.

Офіційні особи ЄЦБ з подвоєною силою почали вмовляти євро на Форексі піти вниз: процес був початий Маріо Драгі, який назвав курс єдиної валюти одним з факторів, що розвивається дефляційного тиску. Потім в справу вступив глава Бундесбанку Вайдманн, який запропонував негативні ставки як інструмент боротьби з сильним євро. Після нього прийшла черга глави ЦБ Словаччини, який підтвердив, що Європейський центробанк розробляє заходи, щоб уникнути дефляції в регіоні. Поки всі ці вербальні інтервенції чинили лише обмежений вплив на пару євро/долар на Форексі, яка продовжує торгуватися неподалік від багаторічних максимумів. Цілком можливо, що, якщо реакція європейської валюти на Форексі і далі буде залишатися настільки ж стриманою, ЄЦБ доведеться піти на більш радикальні заходи у вигляді нетрадиційних інструментів, відзначають аналітики.

У четвер будуть опубліковані, мабуть, одні з найважливіших на поточний момент для подальшої динаміки долара на Форексі даних. Із завершенням періоду слабкої статистики у зв'язку із сезонним фактором увагу інвесторів до фундаментальних звітів відновлюється. Опубліковані напередодні показники замовлень на товари тривалого користування вже порадували перевищенням прогнозів, а вихідні дані про споживчих витратах населення можуть підтвердити їх стабільне зростання. Якщо фактичні цифри збігаються з прогнозами, це може означати високі шанси на сильні дані про ВВП у I кварталі - в районі 1,6-1,8% зростання, вважають аналітики ринку Форекс.

У єврозоні 27 березня теж вийде важлива статистика - по кредитуванню в єврозоні, а також щодо роздрібних продажів у Британії. У США тим часом будуть опубліковані остаточні дані про ВВП за IV квартал 2013 р. Європейські показники можуть викликати сплеск волатильності на Форексі. Що стосується американської статистики, то тут сюрпризів не очікується, вважають трейдери.