ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 27 червня 2014 р

Життя GBP/USD на Форекс на попередньому виступі Карні не закінчилася, так як глава Банку Англії вчора поспішно реабілітувався і відправив пару вище 1,70.

Життя GBP/USD на Форекс на попередньому виступі Карні не закінчилася, так як глава Банку Англії вчора поспішно реабілітувався і відправив пару вище 1,70. У своєму виступі перед парламентом він описав дві конкретні директиви, яким буде слідувати регулятор. По-перше, британські банки повинні будуть пройти тест на цінову доступність, в рамках якого буде виявлено, зможуть власники іпотеки "потягнути" борговий тягар, якщо ставка буде підвищена на 300 б.п. По-друге, не більше 15% всіх іпотечних кредитів тепер можуть перевищувати 4,5 пункти поріг коефіцієнта позики до доходу, що обмежить обсяг ризикових позичок. У підсумку, GBP/USD на Форекс дістався до максимуму 1,7039, але трохи відкотився до закриття. EUR/USD на ринку Форекс весь день несла втрати на чутках про те, що незабаром буде додаткове зниження ставок, причому замість кількісного пом'якшення. Однак після досягнення мінімуму 1,3575 пара на Форекс розвернулася і повернулася в район 1,3610 на закриття, так як чутки не знайшли підтвердження в офіційних джерелах.

Після вчорашніх коливань на що з'явилися досить дивні чутки про те, що ЄЦБ хоче знизити ставки і не хоче йти на додаткове кількісне пом'якшення, сьогодні EUR/USD на ринку Форекс може відновити свої сили. Суть в тому, що в цих чутках не було нічого особливо негативного для пари, так як скасування варіанту з QE, по ідеї, повинна навіть надавати єдиній валюті на Форекс підтримку. І, можливо, саме на цьому розумінні євро на Форекс зміг відновитися до закриття. Якщо сьогодні ця тема знову вийде на сцену, цілком можливо, що пара на Форекс зможе навіть зміцнитися з найближчою метою в районі 1,3650. Додатковим фактором впливу може виступати і той факт, що другий квартал підходить до кінця, а, значить, незрозумілі рухи можуть тільки набрати обертів.

Своїми вчорашніми діями Карні спробував послабити спекуляції на тему стану ринку житла, однак не згадав ні про яких традиційних інструментах монетарного впливу. Він не натякнув на підвищення ставки, а, навпаки, навіть підкреслив, що політика процентних ставок - не самий оптимальний інструмент контролю за цінами на ринку житла. Таким чином, хоча первинною реакцією ринку Форекс було зміцнення попиту на британську валюту, варто визнати, що природа такого руху має скоріше психологічний, ніж фундаментальний характер. Таким чином, для GBP/USD на ринку Форекс на поточний момент область 1,7060 залишається надто складною для пробою навіть у разі перевищення прогнозів публікуються сьогодні показником ВВП. При досягненні максимумів на Форекс варто розглядати відкриття позицій на продаж з метою в районі найближчої підтримки.