ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 26 травня 2014 р

Долар США на Форекс торгувався майже без змін проти японської ієни на азіатській сесії в понеділок.

Долар США на Форекс торгувався майже без змін проти японської ієни на азіатській сесії в понеділок. Американська валюта на ринку Форекс не змогла зберегти за собою позиції, завойовані в рамках зростання до максимуму за 11 днів, в умовах спокійних торгів перед святами у Великобританії і США. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс торгувалася по 101,91 проти 101,93 у п'ятницю ввечері в Нью-Йорку. Американська валюта отримала підтримку з боку зростання, що спостерігалося в понеділок вранці на Токійській фондовій біржі, і піднялася до 102,15 ієни, самого високого рівня з 15 травня. Учасники ринку Форекс також продавали ієну в відсутність серйозної нестабільності після виборів в Україні, що пройшли в неділю.

Продажі японської ієни, яку на ринку Форекс вважають валютою-притулком, спостерігаються, коли фінансова стабільність поліпшується. Близько 04.50 за Гринвічем індекс Nikkei Stock Average демонстрував підвищення на 0,7%, здавши частину завойованих позицій. Долар на Форекс не зміг утримати завоювання у відсутності нових стимулів під час азіатської сесії. Інвестори зараз сфокусовані на економічних даних, які вийдуть пізніше на цьому тижні, включаючи звіт по ВВП США в четвер. "Хоча ми побачимо досить велика кількість економічних даних пізніше на цьому тижні, великі надії покладаються на звіт по зайнятості США, який вийде наступного тижня, каже Даисаку Уено, головний валютний стратег-аналітик Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Хоча багато інвестори не захочуть відкривати масштабні позиції тільки на підставі даних цього тижня, Уено зазначає, що торговельний діапазон долара на Форекс може розширитися. Беручи до уваги нестабільність, яка призвела до перетягування каната близько ковзної середньої за 200 днів з минулого тижня, покупки або продажу в результаті спрацьовування стоп-наказів можуть викликати широкі коливання долара в ту або іншу сторону від цієї лінії, додає Уено. Він очікує, що пара долар/ієна на ринку Форекс буде торгуватися в діапазоні 100,25-103,25.

Пара євро/долар США на Форекс впала до 1,3619 з 1,3631 на тлі очікувань щодо пом'якшення грошово-кредитної політики Європейського центрального банку. Пара євро/ієна на Форекс торгувалася по 138,81 проти 138,95. Індекс долара WSJ, який відображає вартість американської валюти проти кошика з інших валют, виріс на 0,02% до 73,17.