ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 26 березня 2014 р

Євро на Форексі в середу, 26 березня, знаходиться під невеликим тиском, проте як і раніше залишається у вузькому діапазоні близько позначки 1,38 дол.

Євро на Форексі в середу, 26 березня, знаходиться під невеликим тиском, проте як і раніше залишається у вузькому діапазоні близько позначки 1,38 дол. Саме стільки євро коштував на 11:00 за київським часом.

Новини ринку Форекс. Головним політико-економічною подією середовища стане зустріч у Бельгії Президента США Барака Обами, Президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу та Президента Європейської ради Хермана ван Ромпея. Вони мають намір обговорити питання про укладення угоди про вільну торгівлю між США і ЄС, передає Reuters. Ця угода стане наймасштабнішим у світі договором про вільну торгівлю. Мова йде про проект Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP).

Лідери ЄС і адміністрація Обами розглядають TTIP як найкращий спосіб створення робочих місць, усунення перешкод і митних перепон на шляху бізнесу. Вони вважають, що торговельна угода "XXI століття" призведе до того, що майже половина світової економіки (ЄС+США) буде створювати 100 млрд дол. додаткового економічного прибутку в рік по обидві сторони Атлантики і встановлює стандарти для глобального бізнесу перш, ніж це зробить Китай, відзначають аналітики ринку Форекс.

ЄС і США вже обмінюються товарами і послугами майже на 3 млрд дол. щодня, а у міру поглиблення економічних зв'язків TTIP створить ринок в 800 млн чоловік, який стане полем для вільної гри бізнесу. Переговори йдуть вже протягом восьми місяців, але як і раніше залишається багато складних технічних питань, зокрема як саме відкривати ринки. Профспілки по обидві сторони Атлантики стурбовані можливою втратою робочих місць або зниженням стандартів трудової діяльності, а також тим, що TTIP явно служить інтересам транснаціональних компаній.

Щоденна аналітика ринку Форекс пказывает, що залишається відкритим питання про митницях, збори яких обходяться компаніям мільярди доларів щорічно. У спробі подолання всіх цих труднощів керівники ЄС і США мають намір досягти угоди про скасування всіх мит в рамках двосторонньої торгівлі. Про це йдеться в драфті підсумкової заяви зустрічі. "Ми підтверджуємо узгоджені нами мети, - йдеться в чернетці об'єднаної декларації. - Ці цілі включають усунення всіх зборів в рамках двостороннього товарообігу".

Питання про укладення TTIP також буде розглянуте в рамках особливого енергетичної ради ЄС-США наступного тижня, повідомляють чиновники. Це обговорення пройде на тлі конфронтації з Росією як одного з головних постачальників енергоресурсів в Європу. Місце Росії на ласий ринку з задоволенням зайняли б США. Однак навряд чи у них це вийде. І не тому, що цього не хоче Європа. У США немає технічної можливості налагодити експорт енергоресурсів. Та й зайвих нафти і газу теж немає. Тому розраховувати на зміну глобального торгового балансу не варто, а значить, не варто очікувати істотних зрушень і на ринку Форекс.