ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 25 червня 2014 р

Новини ринку Форекс. Вчора індекси знову пішли в червоне: Nikkei закрився падінням на 0,71%, гонконгський Hang Seng - на 0,06%, німецький DAX - на 0,71%, а британський FTSE - 0,79%.

Новини ринку Форекс. Вчора індекси знову пішли в червоне: Nikkei закрився падінням на 0,71%, гонконгський Hang Seng - на 0,06%, німецький DAX - на 0,71%, а британський FTSE - 0,79%. Американські DJIA і S&P все ж змогли вийти на позитивну територію, так як слабкі дані із США переконали інвесторів, що з посиленням ФРС поспішати не буде, відзначає аналітик ГП FOREX CLUB.

Недолік економічних подій в Європі утримував ринок Форекс в рамках вузьких діапазонів, однак американський ВВП зміг розбудити інвесторів. USD/JPY на ринку Форекс продовжила торгівлю нижче 102,00, так як захоплення вівторка, підживлений хорошими даними з ринку житла США, тривав недовго. Свою лепту вніс і падіння індексу Nikkei, а також різкий перегляд на зниження ВВП США за 1 квартал (-2,9% проти прогнозу -1,7%). GBP/USD на Форекс також залишалася під невеликим тиском на розчаруванні від риторики Марка Карні, однак утримуючись вище рівня 1,6950. Негатив по парі На Форекс підтримало і різке падіння індексу від CBI до мінімального показника з жовтня минулого року (4 від 25 у травні), яке може означати, що активність в роздрібному секторі починає сповільнюватися. Однак американський звіт все ж допоміг парі навіть торкнутися 1,70 серед дня. EUR/USD на ринку Форекс трохи зміцнилася на сильних даних дослідження GFK щодо споживчих настроїв (8,9 від 8,). Пара на Форекс торгувалася трохи вище 1,36 протягом всього дня, досягнувши 1,3651.

Тим часом, ф'ючерси на золото продемонстрували шостий день зростання поспіль, діставшись до відмітки 1324,79 дол. за унцію протягом дня, однак трохи відкотившись до закриття. Підтримкою для металу став долар, що слабшає, і розчаровують дані з США.

Поведінка долара СШАна Форекс не може не засмучувати - навіть на досить сильних даних з ринку житла і на досить слабких даних з темпами зростання ВВП він вважає за краще відсидітися в дуже вузьких діапазонах. Приміром, динаміка USD/JPY на ринку Форекс за останній тиждень не перевищувала 54 пунктів, а розмах EUR/USD на Форекс становить 88 пунктів, причому зниження прибутковості по «трежеріз» може говорити про те, що USD/JPY на Форекс впевнено закріпитись нижче 102,00 до кінця тижня. До речі, на користь такої поведінки говорить і дивна реакція на недавню презентацію нових компонентів плану стимулювання економіки Японії від Абе. В минулому році, коли була представлена перша версія "третьої стріли" прем'єра, Nikkei і USD/JPY обвалилися, тому що планом бракувало важливих деталей. Тепер деталі з'явилися, однак інвестори продовжують переживати про наслідки і реалізації. Велика частина заходів збіглася з очікуваннями, причому увагу не до масштабного стимулювання, а до структурними змінами, які зазвичай дають результати не раніше ніж через рік, дає привід для скептичних коментарів. І хоча план повинен стимулювати зростання ВВП на 0,2%-1,5%, будуть потрібні роки, щоб це матеріалізувалося в економіці. Таким чином, на Форекс приводів для пробою кордонів поточного діапазону поки не спостерігається.

Єдина надія сьогодні на Форекс на GBP/USD, так як Комітет з фінансової політики Банку Англії випустить свої рекомендації. Бажання гарантувати цінову стабільність, але не пошкодити відновлення зростання економіки, похвально, але може бути складним у реалізації. Ризик того, що будуть представлені нові більш жорсткі заходи, зросли після того, як канцлер Казначейства Осборн заявив, що надав центробанку більше свободи в цілях підтримки фінансової стабільності. Однак якщо коментарі щодо стану ринку житла будуть стриманими, і ринок знову нічого не отримає, це здатне відправити пару на ринку Форекс в район 1,69, враховуючи і все ще зберігається значна кількість довгих позицій по фунту.