ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 22 липня 2014 р

Японська ієна на Форекс знизилася проти інших валют на азіатській сесії у вівторок, в той час як в іншому торги проходили без певного напрямку.

Японська ієна на Форекс знизилася проти інших валют на азіатській сесії у вівторок, в той час як в іншому торги проходили без певного напрямку. Японська валюта на ринку Форекс знижувалася, тому що інвестори перенесли увагу з геополітичних подій на сході України і в Секторі Газу на економічні показники, що виходять на цьому тижні.

О 04.50 за Гринвічем пара долар США/японська ієна на Форекс торгувалася по 101,47 проти 101,39 ввечері понеділка в Нью-Йорку. Пара євро/ієна на Форекс зросла до 137,25 проти 137,13, а британський фунт/ієна - до 173,34 проти 173,15. Пара євро/долар США, як і в понеділок ввечері, торгувалася по 1,3525.

Минулого тижня зростання напруженості, викликаний катастрофою малазійського лайнера і наземної операції Ізраїлю в Секторі Газа, змусив інвесторів спішно купувати японську ієну, яка вважається валютою-притулком.

У вівторок купівлі долара США на Форекс на падіннях японськими імпортерами підтримали американську валюту. Стійке зростання фондового індексу Nikkei також вказав на менш песимістичний настрій ринку. Ближче до вечора індекс виріс на 0,8%.

На ринку Форекс "поки немає вирішальних факторів", які поставили б йому певний напрямок, сказав старший валютний менеджер Mitsubishi UFJ Trust and Banking Тосіхіко Сакаї.

"Рішення (центральних банків) з питань грошово-кредитної політики набагато сильніше впливають на ринок Форекс, ніж геополітичні ризики, сказав Сакаї. "Хоча ринок все ще перебуває у стані відмови від ризику, не думаю, що ці (геополітичні) ризики спровокують яку-небудь сильну динаміку", - додав він.

Інвестори переключають увагу на економічні показники, наприклад, на індекс споживчих цін у США і дані з продажу житла на вторинному ринку, які вийдуть пізніше протягом світового торгового дня, дані з первинного ринку житла США та індекси менеджерів з постачання єврозони, очікувані в четвер.

Більш сильні, ніж очікувалося, дані США можуть в деякій мірі стимулювати покупку долара на Форекс, сказав Всат Іїдзука з Sumitomo Mitsui Trust Bank. Але він вважає, що ця тенденція не буде сильною, оскільки ці дані "не матимуть досить сильного впливу, необхідного для сталої покупки долара" на Форекс, так як Федеральна резервна система навряд чи буде посилювати грошово-кредитну політику найближчим часом.
Індекс долара WSJ, який відображає вартість долара США проти кошика з інших валют, залишився на рівні 73,10.