ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 21 липня 2014 р

Фондові ринки всього світу відкрили тиждень з негативом у зв'язку з наростаючим геополітичним напругою.

Фондові ринки всього світу відкрили тиждень з негативом у зв'язку з наростаючим геополітичним напругою. В результаті, японський Nikkei втратив 1,01%, гонконгський Hang Seng впав на 0,29%, британський FTSE - на 0,3%, а німецький DAX - на 1,11%. Американські DJIA і S&P також демонстрували ослаблення, відзначає аналітик ГК ForexClub Олена Афанасьєва.

На тлі практично порожнього економічного календаря і Дні моря в Японії ми і не чекали великих сюрпризів з боку валют, і сюрпризів не було. Геополітичні ризики продовжують досі маячить на задньому плані, поки особливо не турбуючи валюти. GBP/USD на Форекс продовжила боротьбу з опором 1,71, однак побоювання з приводу стриманого настрою протоколу MPC все ще не дають парі зрости. EUR/USD на ринку Форекс поки теж не може знайти привід для радості, так як загроза загострення відносин з Росією усе ще велика, а економіка єврозони досить чутлива до таких речей. Італійське промвиробництво вчора підтвердив падіння активності за всіма компонентами звіту. В результаті, пара завершила торги в районі 1,3520. USD/JPY на Форекс за весь день змогла додати тільки 15 пунктів, завершивши торги в районі 101,30.
Варто відзначити, що ринок Форекс досить стримано реагують на все, що пов'язане з російсько-українськими відносинами на всьому протязі конфлікту, тому не думаємо, що цього разу що-небудь зміниться.

Незважаючи на те, що EUR/USD на Форекс вже спробувала минулого тижня піти нижче позначки 1,35, пробій її поки так і не увінчався успіхом. Тепер ключовим технічним рівнем може стати саме досягнутий у п'ятницю мінімум на рівні 1,3490. Варто відзначити той факт, що європейська валюта досить стримано відреагувала на ймовірність ескалації конфлікту між Росією і Заходом, хоча економіка єврозони дійсно може постраждати від наростаючої напруги. Це може означати, що пара на ринку Форекс на поточний момент досягла дна і може продемонструвати корекцію вгору протягом найближчого часу. Цілком можливо, що каталізаторами таких рухів може стати публікація серії даних з ділової активності в єврозоні, і IFO Німеччини.

GBP/USD на Форекс так і не змогла пробити район недавніх максимумів, навіть на сильних даних по інфляції, опублікованих минулого тижня. Тим не менш, ще не все втрачено в спробах британського фунта відзначити нові висоти, так як на поточному тижні будуть опубліковані протокол минулого засідання Банку Англії і звіт щодо роздрібних продажів. Тон протоколу особливо цікавий, так як вже зараз можна буде відзначати зміну настрою представників Комітету з монетарної політики. Тепер від кожного засідання можна чекати початку розколу в таборі MPC, і якщо це вже відбулося в рамках минулої зустрічі, GBP/USD на Форекс є всі шанси пробити 1,7170.

Для USD/JPY на Форекс інтерес може викликати публікація даних по торговому балансу, активності в обробній промисловості та інфляції. Звіти допоможуть зрозуміти, чи продовжує ділова активність і ціновий тиск рости тими ж темпами, що і до введення підвищеного податку з продажів. Приміром, у червні попит все ще перебував під негативним впливом від збільшення податкового навантаження: обсяги продажів у універмагах від Nationwide склали-4.6%- 4.2% місяцем раніше. Крім того, сьогодні додатковий чинником впливу на динаміку пари може стати публікація даних по інфляції США. Останній звіт показав прискорення зростання цін в американській економіці, і якщо це переросте в тенденцію, можна очікувати збільшення попиту на USD на Форекс з найближчою метою для пари на позначці 101,70.