ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 21 лютого 2014 р

Євро на Форексі у четвер, 20 лютого, поніс втрати проти долара після виходу слабких даних щодо ділової активності в єврозоні.

Євро на Форексі у четвер, 20 лютого, поніс втрати проти долара після виходу слабких даних щодо ділової активності в єврозоні.

Новини ринку Форекс. У лютому зростання цього показника дещо сповільнилося, в основному через слабкість другої за величиною економіки регіону - Франції. Найбільшу слабкість продемонстрував сектор послуг цієї країни, активність якого знизилася на найбільшу величину за дев'ять місяців. При цьому споживчі ціни у Франції в січні впали в порівнянні з грудневим показником рекордними темпами, підкреслюючи слабкість внутрішнього попиту. Низькі показники ділової активності у Франції переважили навіть хороші дані про німеччину, де ділова активність зросла найшвидшими темпами майже за три роки. Німеччина - все ще локомотив зростання всієї економіки регіону, зазначають аналітики. Але чи надовго її вистачить, якщо периферія так і буде демонструвати низьку активність?

Тим не менш, падіння євро на Форексі носило обмежений характер, оскільки індекси ділової активності все ж залишилися на території росту, тобто вище позначки 50 пунктів, надаючи ЄЦБ можливість ще трохи почекати з пом'якшенням грошово-кредитної політики. Дані щодо ділової активності в країнах єврозони викликали настороженість у інвесторів і гравців ринку Форекс, однак не змусили їх повністю втратити віру в світле майбутнє.

Статистика по США в четвер не справила фурору на Форексі. Кількість первинних звернень за посібником з безробіття впало минулого тижня на 3 тис. - до 336 тис., а споживчі ціни в січні залишилися майже без змін. Індекс споживчих цін (CPI) у січні з урахуванням корекції на сезонні коливання зріс на 0,1% порівняно з попереднім місяцем. Базовий індекс споживчих цін, який не враховує волатильних цін на продукти харчування і енергоносії, також підвищився на 0,1%.

Порадував хіба що звіт Markit про активність у виробничому секторі США, яка в лютому відновилася. Попередній індекс менеджерів з постачання виробничої сфери в лютому виріс до 56,7 пункту проти остаточного значення січня на рівні 53,7 пункту. Індекс зайнятості піднявся до 54 пунктів проти остаточного січневого значення 53,2 пункту.

В результаті пара євро/долар на Форексі після зростання до рівня 1,3762 знижувалася до позначки 1,3688, а торгові добу завершила на рівні 1,3718. У п'ятницю, 21 лютого, курс пари на ринку Форекс практично не змінюється. Станом на 12:00 за київським часом він знаходився на позначці 1,3716 дол./євро.

У п'ятницю до публікації заплановані лише дані про вторинному ринку житла США. Отримавши всю необхідну статистику на цій торгової п'ятиденці (серед іншого нейтральний звіт про інфляцію у США за січень і щотижневі заявки на одержання допомоги по безробіттю), пара євро/долар на ринку Форекс в п'ятницю, найімовірніше, проведе тихий і спокійний день. Наступний тиждень теж навряд чи додасть ринку Форекс валют якийсь очевидний імпульс: остання торговельна п'ятиденка місяці зазвичай для ключових валютних пар проходить в сформованому діапазоні, якщо тільки зовнішній фон не підштовхне котирування в яку-небудь сторону. Тому, як вважають аналітики, поки євро/долар на Форексі залишиться всередині коридору 1,3680-1,3800, трохи нижче торгового діапазону четверга. За оцінками аналітиків, п'ятницю євро на ринку Форекс проведе в режимі консолідації в рамках діапазону 1,3690-1,3750.