ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 20 лютого 2014 р

Весь день у середу, 19 лютого, пара євро/долар на Форексі трималася вище рівня 1,37.

Весь день у середу, 19 лютого, пара євро/долар на Форексі трималася вище рівня 1,37.

Новини ринку Форекс. Дані про стан економіки США знову розчарували. Обсяг будівництва нових будинків в США в січні скоротилося на 16% у річному обчисленні порівняно з попереднім місяцем, до 880 тис. Число виданих дозволів на житлове будівництво в США в січні знизилася на 5,4%, до 937 тис., у річному обчисленні порівняно з попереднім місяцем. Незважаючи на те, що представник ФРС Девід Локхарт намагався переконати ринки в тому, що вся справа в поганій погоді, а не в крихке відновлення економіки країни, інвесторів це не переконало.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що протоколи ФРС вказали на збереження поточних темпів згортання програми купівлі облігацій. Керівники ФРС також обговорювали, коли слід приступити до підвищення процентних ставок. Загальновизнаною у ФРС, 2015 р. буде найкращим періодом для початку підвищення ставок. В результаті торги середовища на Форексі пара євро/долар завершила на рівні 1,3743.

У четвер, 20 лютого, однак, євро на ринку Форекс піддався продажу. Приводом стали розчаровують показники економіки єврозони. Індекс ділової активності в виробничому секторі Франції в лютому знизився до 48,5 пункту порівняно з переглянутим до 49,3 пункту з січневим значенням. Індекс ділової активності в сфері послуг Франції в лютому знизився до 46,9 пункту порівняно з 48,9 пункту місяцем раніше. Індекс ділової активності в виробничому секторі Німеччини в лютому знизився до 54,7 пункту (попереднє 56,5 пункту), однак індекс ділової активності в сфері послуг країни виріс у лютому до 55,4 пункту порівняно з 53,1 пункту місяцем раніше. Індекс ділової активності у виробничому секторі єврозони знизився з 54 до 53 пунктів у лютому. Індекс ділової активності в сфері послуг регіону в лютому трохи виріс - до 51,7 пункту. Після виходу даних щодо ділової активності у Франції пара євро/долар на Форексі різко пішла вниз, однак до 12:00 за київським часом її курс стабілізувався на позначці 1,37.

Макроекономічні звіти США, що виходять в четвер, залучать не менше уваги. Очікується публікація даних про кількість звернень за посібником з безробіття, про споживчі ціни та ділової активності в виробничому секторі Філадельфії. За словами аналітиків, американські показники інфляції особливо цікаві, враховуючи той факт, що зараз інвестори намагаються розібратися, чи варто їм і далі чекати згортання програми стимулювання економіки від ФРС тими ж темпами, що і раніше. Якщо індекс CPI виявиться слабшою прогнозних значень, долар на Форексі знову піддасться масштабних розпродажів.

На думку аналітиків, поки пара євро/долар на Форексі залишиться в діапазоні 1,37-1,38, чекаючи появи нових драйверів.