ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 2 липня 2014 р

Вчора GBP/USD на Форекс знову обновила 5,5-річні максимуми, діставшись до 1,7161 на звістках про те, що британський PMI в обробній промисловості перевищив прогнозні значення.

Вчора GBP/USD на Форекс знову обновила 5,5-річні максимуми, діставшись до 1,7161 на звістках про те, що британський PMI в обробній промисловості перевищив прогнозні значення.

Новини ринку Форекс. Показник ділової активності продемонстрував найкращі темпи зростання за більш ніж 20 років: 57,5 проти очікуваних 56,7, причому всі ключові компоненти показали зміцнення, починаючи з індексу зайнятості і закінчуючи індексом нових замовлень. Тим часом, єврозона не радувала, так як німецькі дані по ринку праці продемонстрували зростання безробіття на 9 тис замість прогнозного зниження на аналогічну цифру. Вже другий місяць поспіль Берлін повідомляє про збільшення числа безробітних, і якщо подібна динаміка повториться в липні, можна буде говорити про тенденції. EUR/USD на Форекс практично проігнорувала звіт, скотившись протягом дня до мінімуму 1,3675, але тут же повернувшись в район 1,37 на закритті. USD/JPY отримала свою порцію позитиву з боку підросла прибутковості "трежеріз", а також зміцнення Nikkei на 1% - пара добралася до 101,58, трохи ослабнув на розчаровують даних ISM США.

Долар США на Форекс переживає не найкращі часи, враховуючи брак позитивних даних і продовжує падати прибутковість за десятирічними облігаціями "трежеріз", які в понеділок відзначили місячний мінімум. Поки ФРС "м'який", американська валюта на Форекс буде вразлива, хоча навряд чи її втрати будуть носити масштабний характер. Ми вже відзначали, що є надії на публікацію рівнів зайнятості за платіжними відомостями, яка на цей раз відбудеться у четвер. Проте шанси на те, що USD/JPY на ринку Форекс вийде з вузьких діапазонів, невеликі - показники повинні бути або дуже слабкими (нижче 150 тис), або дуже сильними (вище 300 тис). Таким чином, звертаємо увагу на традиційні випереджаючі індикатори. Дослідження ADP і Challenger сьогодні можуть привернути увагу ринку, особливо в разі різких відхилень від прогнозних значень. Нове розчарування поверне пару на Форекс в район 101,30.

GBP/USD на Форекс не може не радіти сильним економічним даними, і не може не радувати нас. Зростання показника ділової активності в обробній промисловості - завжди хороший знак, так як слідом за цим можна чекати ще більшого прискорення у сфері послуг, яка вносить значний вклад в економіку Великобританії. Сьогодні варто звернути увагу на звіт PMI в будівельному секторі, хоча більше заради тенденції, ніж як на сильний каталізатор динаміки. Позитивні дані підбадьорять парутна Форекс до подальшого зростання з найближчою метою на 1,72.